Alkuun Demeter-lehden sivuille Kirjallisuus sivulle Aiheluetteloon

Alkuvoimaista spelt-ruokaa

Spelt on hyvin vanha viljalaji. Se on vehnän alkuvoimainen kantamuoto, jossa ravintoarvot ovat paremmat kuin nykyvehnässä, joka on jalostettu enemmänkin teollisuuden kuin ihmisen tarpeita silmällä pitäen. Suomessa viljellyssä speltissä ravintoarvot ovat vielä paremmat kuin Keski-Eurooppalaisessa, koska spelt pystyy hyödyntämään pohjoisen pitkän kesäpäivän.

Muinaisen antiikin olympiaurheilijat käyttivät ravintonaan spelt-leipää. Se siivitti heidät huipputuloksiin ja antoi energiaa myös voittamattomana pidetylle Rooman armeijalle.

Reseptit on saatu Hovin ratsutilalta, Vesilahdelta.

Spelt-puuro

………………..Jatkuu

Takaisin